Hosting

Groene hosting

Wie een eigen website wil heeft hosting nodig. Hosting is de vakterm voor opslagruimte voor uw website en e-mail op een server. Die server staat in een datacenter dat verbonden is met het internet. Hosting bestaat uit een aantal onderdelen, te weten:

+ Domeinnaam  + Opslagruimte  + Database  + E-mail

Om aan de slag te kunnen dient u een domeinnaam te kiezen en daarbij een voor uw behoeften passend hosting pakket. Eventueel kunnen daar nog uitbreidingen aan toegevoegd worden zoals bijv. automatische backup.

 

Groen datacenter

De server van Swissdesign staat in het milieuvriendelijke datacenter Serverius in Dronten. Het energieverbruik wordt beperkt door nieuwe technieken te combineren. Door afname van groene stroom van diverse energiemaatschappijen is er geen CO2 belasting. De bijzonder lage PUE factor ligt bij ongeveer 1,27. Kort samengevat wil dat zeggen dat het datacenter ongeveer 2 keer zo efficient werkt dan andere datacentra. Bijzonder groene hosting dus.

Veiligheid

Het datacenter is omgeven door stalen hekwerken en uitgerust met branddetectie, brandblussysteem, camera’s en toegangscontrole. De locatie wordt dag en nacht beveiligd door professionele bewakers. Het beveiligingsbedrijf heeft het Keurmerk Beveiliging en is zowel BORG-2 als ook ISO 9001:2000 gecertificeerd.