Duurzaam

Swissdesign is een door en door milieuvriendelijke en duurzame onderneming. Maar wat betekend dat concreet? En hoe kan een internetbedrijf milieuvriendelijk zijn? Hier leest u er alles over.

We zien dat het klimaat zowel van nature verandert als door de mens. Dat zal ook in Nederland steeds meer voelbaar worden. Natuurlijke variaties zijn van alle tijden maar tegenwoordig is het menselijk handelen een factor van toenemend belang.

CO2

De laatste eeuw zijn de concentraties van broeikasgassen, zoals CO2, in de atmosfeer sterk toegenomen door menselijke activiteiten. Dit heeft nu al invloed op de gemiddelde temperatuur op aarde. Het is moeilijk aan te tonen maar er zijn er sterke aanwijzingen dat ook in Nederland een deel van de temperatuurstijging in de pas loopt met de wereldwijde opwarming.

Energieverbruik

Twee procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgas is toe te schrijven aan de IT-sector en dat percentage stijgt gestaag. Dat is net zo veel als de luchtvaart aan CO2 uitstoot. In Nederland gaat het om het equivalent van het stroomgebruik van 2.4 miljoen huishoudens. Dus op het gebied van energieverbruik valt nog veel winst te behalen als het gaat om het milieu.

Computers

Wij gebruiken Apple computers en apparatuur. Bescherming van het milieu heeft een hoge prioriteit voor Apple en het bedrijf neemt hierin zijn verantwoordelijkheid. Zo voldoen de computers o.a. aan de Energy Star 5.0 norm en hebben ze de EPEAT beoordeling “Gold”. Lees verder…

Papier

PapierElk bedrijf gebruikt papier. En papier word gemaakt van hout. Wij doen er alles aan om het papierverbruik tot een minimum te reduceren door bijv. facturen elektronisch te versturen. Maar helemaal zonder kan het niet en daarom is al het papier afkomstig van FSC-gecertificeerd hout. Goed voor het behoud van het oerwoud.

Triodos Bank

In het kader van duurzaam ondernemen bankieren wij met de Triodos Bank. Deze bank financiert bedrijven, instellingen en projecten met een meerwaarde op sociaal, milieu en cultureel gebied, daartoe in staat gesteld door spaarders en beleggers die kiezen voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. De missie van de Triodos Bank is onder andere om het voor mensen, bedrijven en organisaties mogelijk te maken bewust met geld om te gaan en daarmee duurzaame ontwikkeling te bevorderen.